UMELÝ ALEBO ŽIVÝ VIANOČNÝ STROMČEK?

Častou dilemou pri výbere vianočného stromčeka, je rozhodovanie sa medzi umelým a živým vianočným stromčekom.  Ak už zvažujete kúpu umelého vianočného stromčeka, možno Vám pri rozhodovaní pomôžu naše rady prečo sa rozhodnúť práve pre umelý vianočný stromček. 

  1. TRVANLIVOSŤ: Umelé vianočné stromčeky vydržia mnoho rokov, zatiaľ čo živé stromčeky majú obmedzenú trvanlivosť a každý rok sa musia nahradiť novými. Kvalitný umelý stromček vydrží aj viac ako 10 sezón a častým dôvodom obmeny umelého stromčeka je práve len zmena vkusu majiteľa, prípadne výmena stromčeka za nový modernejší model.

  2. NENÁROČNÁ ÚDRŽBA: Umelé stromčeky nevyžadujú žiadnu špeciálnu starostlivosť na rozdiel od živých stromčekov pri ktorých naopak musíte zalievať, prerezávať vetvičky, upravovať tvar alebo čistiť ihličie. Umelý vianočný stromček stačí jednoducho poskladať a po sezóne zložiť a uskladniť.

  3. BEZPEČNOST: na rozdiel o živých vianočných stromčekov v prípad požiaru kvalitné umelé stromčeky nehoria, ale len tlejú, čo znamená, že nedochádza k akcelerácii požiaru v domácnosti a tým aj menším škodám.

  4. VARIABILITA: Umelé stromčeky sú k dispozícii v mnohých rôznych veľkostiach a štýloch, čo umožňuje vybrať si vianočný stromček, ktorý bude dokonale spĺňať individuálnu predstavu o dokonalom vianočnom stromčeku. Umelé vianočné stromčeku majú širokú paletu farieb a tvarov ihličia, môžu byť v rôznych farbách od bielej po červenú , so snehom alebo dokonca aj so skutočnými drevenými pníkmi alebo šiškami. Pri živých vianočných stromčekoch je ponuka limitovaná existujúcimi odrodami ihličnatých stromov.

  5. ČISTOTA: Z umelých stromčekov neopadáva ihličie a nezanechávajú za sebou nečistoty, akými je napríklad kvapkajúca živica zo živých stromčekov. Kvalitné vianočné stromčeky pekne držia svoj tvar počas celej svojej životnosti. 

  6. ŠETRNOSŤ: Umelé vianočné stromčeky nepotrebujete zalievať vodou a neprinášajú so sebou do domácnosti ani žiadne škodlivé organizmy, ktoré by mohli mať vplyv na zdravie. Kvalitné umelé vianočné stromčeky sú vyrobené z bezpečných a zdraviu nezávadných PVC a PE materiálov, ktoré sú ľahko recyklovateľné a pri správnom odpadovom triedení sa tak stávajú aj najlepším a ekologicky bezpečným riešením.

     stromcek.jpg

     


Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36