AKO SA ROZHODOVAŤ MEDZI 2D ALEBO 3D VIANOČNÝMI STROMČEKMI


Pri nákupe kvalitného umelého vianočného stromu sa pravdepodobne stretnete so stromčekmi vyrobenými z niekoľkých rôznych typov materiálov. Najobľúbenejšími sú vianočné stromčeky vyrobené z PVC (čo znamená polyvinylchlorid) a ich novšia verzia z polyetylénu, niekedy označovaná ako PE ( polyetylén). Aj keď sa zdajú podobné, materiál, z ktorého je umelý stromček vyrobený, bude mať zreteľný vplyv na jeho realizmus a trvanlivosť. Tu je niekoľko vecí, ktoré by ste mali vedieť pri porovnávaní vianočných stromčekov z PVC a polyetylénu.


PVC / 2D VIANOČNÉ STROMČEKY

Keď sa prvýkrát predstavili umelé vianočné stromčeky, takmer všetky z nich obsahovali ihličky vyrobené z PVC. Tento materiál je typom vinylu, ktorý sa tvrdo lisuje na tenké kúsky podobné papieru, potom sa rozreže na jemné, obdĺžnikové pásy, ktoré simulujú vzhľad ihličia. Vlákna sa potom skrútia medzi dvoma reťazcami drôtu, aby sa vytvorili vetvy stromu.

klasickeihlicie.jpg imperial_majestic.png

Ihly z PVC sú často ploché a vyzerajú nerealisticky, ale stromy, ktoré ich obsahujú, sú veľmi pekné, mimoriadne husté a často cenovo dostupnejšie, takže sú dobrou voľbou, ak je cena hlavným kritériom. Pretože PVC materiál je materiálom tradičných umelých stromov, mnoho ľudí tiež dáva prednosť tomuto štýlu kvôli nostalgickým asociáciam spojenými s tradičnými Vianocami.


PE / 3D VIANOČNÉ STROMČEKY 

Po čase, keď sa na scénu dostali PVC vianočné stromčeky, sa na trh uviedli aj nové polyetylénové stromy. Polyetylén je typ plastu a na rozdiel od PVC sa PE môže vstrekovať do rôznych foriem. Použitím skutočných vetiev stromov z rôznych ihličnatých stromov je možné komplikované vzory vytvárať a napĺňať pomocou PE materiálov, čo umožňuje vytvorenie formovaných polymérnych ihiel, ktoré majú hrúbku a hmotnosť skutočnej vetvy stromu. Tvar a celkový vzhľad výsledného produktu vedie k oveľa realistickejšiemu vzhľadu umelého vianočného stromu.

3dihlicie.pngnew_green_hill.png

Pretože každá vetva a jej ihly sú odlievané ako jeden kus, vianočné stromčeky z polyetylénu sú oveľa odolnejšie, ako je to pri PVC materiáloch. Pevné vetvičky z PE, ktoré im dodávajú reálny vzhľad a trvanlivosť, však používajú aj viac drahších materiálov, takže od polyetylénových stromov sa dá očakávať, že budú stáť o niečo viac.
Zároveň je pri týchto vianočných stromčekoch nereálne očakávať hustotu ihličia, ako je to pri klasických a super hustých PVC stromčekoch. 

Pri rozhodovaní o výbere vianočného stromu z PVC, PE alebo zmiešaného materiálu pre svoj domov nezabudnite vziať do úvahy štýl, cenu a trvanlivosť každej z týchto možností. Malo by sa tiež poznamenať, že niektoré umelé vianočné stromčeky majú kombináciu PE a PVC, vďaka čomu poskytujú hustú, plnú siluetu a realistickejší vzhľad za mierne nižšiu cenu. Ak si nemôžete vybrať medzi PVC a PE vianočným stromčekom, môže to byť skvelý kompromis medzi týmito dvoma materiálmi.

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36