ČO JE UMELÝ RATAN

 ZÁHRADNÝ NÁBYTOK Z UMELÉHO RATANU

Za posledných pár rokov je viditeľný prudký nárast popularity záhradného nábytku vyrábaného z umelého ratanu. Jeho popularita rastie na úkor klasického kovového alebo dreveného exteriérového nábytku. Nábytok z umelého ratanu sa častejšie stáva prioritou pri výbere záhradného nábytku. Originálne tvary, atraktívny design, pružnosť a pohodlnosť použitých materiálov, to všetko prispieva k rastúcej popularite nábytku z umelého ratanu.

ellie_1.jpg

PREČO UMELÝ RATAN

Umelý, alebo syntetický ratan, je názov pre polyetylénové lisované materiály , ktoré svojím vzhľadom imitujú tvar a vzhľad, prírodných ratanových lýk. Tak ako prírodné, aj umelé ratanové lyká, sa vďaka svojej pružnosti splietajú a vypletajú do rôznych vzorov. Schopnosť originálneho a pevného vypletania je otázkou zručnosti a dlhoročnej praxe.
Umelý ratan môže byť vylisovaný do rôznych tvarov. Od minulého roku je jednoznačne najpopulárnejším okrúhly ratanový výplet , nasleduje polovičný a plochý výplet. Nábytok z okrúhleho ratanového výpletu je zvyčajne drahší , nakoľko nábytku dodáva 100% autentický a prirodzený vzhľad . Samozrejme neplatí , že kvalitu nábytku určuje práve použitie toho ktorého ratanového výpletu. V úvahu pri jeho výbere je potrebné vziať, jeho odolnosť voči poveternostným podmienkam, ako aj použitie povrchových UV ochranných prvkov, odolnosť voči teplu a chladu, ale aj odolnosť voči popraskaniu a štiepeniu. 
Umelé ratanové výplety majú množstvo výhod. Bezpochyby, je to jeho atraktívna cena, dobrý vizuálny dojem a trvácnosť. Umelý ratanový nábytok je prioritne používaný v exteriéroch , aj keď si už čoraz častejšie nachádza svoje uplatnenie aj ako interiérový nábytok. Starostlivosť o tento typ nábytku je pomerne jednoduchá. Nečistoty je možné umývať vlhkou handričkou s bežnými čistiacimi prostriedkami.

hojdacka_jane.jpg

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36