ČO JE VODNÝ HYACINT

NÁBYTOK Z VODNÉHO HYACINTU

Nábytok SOBA je exkluzívny, ručne vyrábaný nábytok z Thajska. Jeho prednosťou v porovnaní s ostatným nábytkom z vodného hyacintu , je používanie len kvalitného dreveného masívu, ako základnej konštrukcie, v kombinácii s veľmi hrubým a teda aj extrémne pevným , hyacintovým výpletom. Nezanedbateľným prvkom nábytku je jeho originalita a vysoká funkčnosť , o čo sa stará profesionálny tím designérov a konštruktérov. Raz ročne je prezentovaná úplne nová kolekcia nábytku , na ktorú každoročne naväzuje aj náš aktuálny katalóg.

VODNÝ HYACINT

Vodný hyacint je tropická vodná rastlina. Pozostáva z koreňa, stonky a farebných kvetov. V nábytkárskom priemysle je najviac využívanou práve stonková časť. Rastliny sú ručne zberané, následne sa oddeľuje stonková časť od koreňa a prípadných kvetov. Po zbere sa stonky ručne triedia, ponechávajúc pre ďalšie použitie len pevné a dlhé stonky. Po výbere nasleduje sušenie a splietanie vysušených stoniek do dlhých vrkočov pozostávajúcich z troch stoniek. Tým sa zabezpečí extrémna pevnosť výpletu a aj jeho estetičnosť. Výplet sa v tejto fáze morí rôznofarebnými moridlami. Takto upravený vodný hyacint je následne pripravený k vypletaniu na drevené konštrukcie nábytkových dielov.

vodnyh.jpg

MASÍVNE KONŠTRUKCIE

Veľká časť drevených konštrukcií nábytku je vyrobená z masívneho dreva SADAO, s veľmi malou časťou pridanej preglejky. Niektoré diely nábytku ako napríklad drevené paravány majú konštrukcie vyrobené len zo vzácneho teakoveho dreva.  Na konštrukcie sú pomocou ratanových stoniek vplietané hyacintové vrkoče. Každý kus nábytku je tak originálnym dielom.

soba1.jpgsoba4.jpg 

MATRACE A POŤAHY

Matrace a vankúše na sedacích súpravach majú špeciálne upravený povrch molitanovej výplne vankúšov. Malitanový matrac je potiahnutý veľmi jemnou a mäkkou tkaninou, tak aby zabezpečoval pohodlný a príjemný komfort pri sedení. Samotné poťahy na matracoch sú vybavené zipsami, aby bolo možné v prípade potreby vymeniť ich za iné, prípadne ich len vyprať. Spôsob prania závisi od materiálu použitého na poťahoch.

ŽIVOTNOSŤ A ÚDRŽBA NÁBYTKU

Nábytok je určený len na interiérove použitie. Tento limit je daný predovšetkým masívnou drevenou konštrukciou , ktorá vo vlhkom prostredí može absorbovať vlhosť a spôsobiť tak jej znehodnotenie. Životnosť nábytku je absolútne porovnateľná s klasickým masívnym nábytkom. Drevené konštrukcie garantujú dlhú životnosť a pevnosť tvarov. Vodnohyacintový výplet je vďaka patentovaným postupom odolný voči akémukoľvek bežnému zaťaženiu. Pri ručnom vypletaní sa používajú len tie najhrubšie stonky, ktoré sú dôkladne sušené, citlivo morené a lakované.  Stonky vodného hyacintu sú následne starostlivo splietané s ratanovým lykom, čo spôsobuje tuhosť tvaru a výpletu. Časti nábytku s výpletom z vodného hyacintu sa udržiavajú veľmi jednoducho a pohodlne - je možné ich otrieť vlhkou ( nie mokrou ) handričkou, povysávať, prípadne len utrieť. Drevené časti sa udržiavajú bežnými prípravkami, určenými na údržbu dreveného nábytku.

NA ZÁVER

Objavte nábytok, ktorý plne rešpektuje prostredie v ktorom je umiestnený. Či sa už rozhodnete použiť ho ako hlavný nábytkový diel, prípadne len ako solitér, jeho príjemné vibrácie a okúzľujúca nenáročnosť, garantujú navodenie pohodovej a absolútne originálnej atmosféry.

hsf 78_1.jpg


Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36