NÁBYTOK Z UMELÉHO RATANU

ČO JE POLYRATAN

Polyratan je materiál, ktorý sa vyrába z polyetylenu a je úplne recyklovateľný a netoxický. Tento materiál sa môže pochváliť skvelými vlastnosťami - je odolný voči poveternostným vplyvom, nepoškodí mu vytrvalý dážď, sneh a ani prudké slnko , je stálofarebný a na slnku nebledne. Nakoľko polyratanové výrobky sú konštruované primárne len pre vonkajšie použitie môže nábytok ostať celoročne uskladnený v exteriéri. Ďalšou výhodou tohoto materiálu je, že je ľahký, ale zároveň dostatočne pevný, preto nepraská ani sa nelúpe. Polyratan sa považuje za takmer nezničiteľný materiál a nájdete ho aj pod označením wicker.

luna2017.jpg

DRUHY POLYRATANU

Polyratan sa vyrába v pestrej škále farieb a je možné z neho upliesť rôzne tvary. Vzhľadom k tomu, že je ručne vypletaný , je takmer k nerozoznaniu od prírodného ratanu a uchováva si aj svoj rustikálny štýl. Z farebných odtieňov sú najčastejšie čierna, tmavo - hnedá, svetlo - hnedá a sivá farba. Na výber sú taktiež rôzne druhy vlákien polyratanu – polyratan môže byť napríklad plochý, guľatý, pologuľatý, brúsený, vzorovaný či hladký, v modernom či vo vintage dizajne. Každý si tak môže vybrať taký vzhľad, ktorý mu čo najviac ladí s okolím. Práve vďaka svojmu atraktívnemu vzhľadu sa stal polyratan tak veľmi obľubeným materiálom.

imagea.jpg


ÚDRŽBA A PREZIMOVANIE POLYRATANU

Polyratan je materiál, ktorý je takmer bezúdržbový. Pokiaľ sa predsa len zašpiní, veľmi ľahko sa udržiava. Vzhľadom k tomu, že mu vôbec neškodí voda, protože ju neprepúšťa, stačí ho umyť prúdom vody a nechať voľne usušiť. Menšie predmety vyrobené z tohoto materiálu stačí utrieť mokrou handričkou s bežným saponátom. Cez zimu by sme mali predmety z polyratanu umiestniť niekam pod strechu, alebo cez nich prehodiť aspoň plachtu, ktorá ich bude chrániť pred špinou, mrazom a snehom.


ČO SA VYRÁBA Z POLYRATANU

Dnes sa môžeme v obchodoch stretnúť s celou radou výrobkov z polyratanu. Materiál sa však najviac osvedčil pri vonkajšom záhradnom nábytku. Lehátka, kreslá, stoličky, leňošky a sedacie súpravy z polyratanu sa tešia veľkej obľube a sú ozdobou každej terasy, záhrady alebo altánku. Nábytok z umelého ratanu je veľmi pohodlný a k výberu je veľké množstvo farebných odtieňov. Práve vďaka použitiu umelých výpletov je tento nábytok trvanlivejší a vďaka ľahkým hliníkovým konštrukciám pevný, ale zároveň veľmi ľahký a preto sa s ním aj veľmi dobre manipuluje. Ak sa rozhodnete pre nákup sedacej súpravy z umelého ratanu nič nebráni jej použitiu aj v interiéri. Tento nábytok je síce vyrábaný prioritne ako dizajnový doplnok do moderných a luxusných záhrad , ale skvele sa hodí aj do obývacích izieb, presklenených terás a bazénových priestorov.
Okrem záhradného nábytku sa s polyratanem stretávame aj pri iných záhradných doplnkoch, akými sú napríklad kvetináče a truhlíky. Tieto výrobky sú nielen odolné voči vlhkosti, ale bez problémov odolávajú celoročným zmenám počasia. V interiéri má polyratan využitie v podobe košov na prádlo a rôznych úložných boxov.

 

soho_set.jpg

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36