9 RÁD PRI KÚPE VIANOČNÉHO STROMČEKA

9 RÁD PRI KÚPE VIANOČNÉHO STROMČEKA

Rada č.1: Kúpa správnej veľkosti stromčeka .

Je úplne normálne, že otázka výšky stromčeka je jednou z najdôležitejších otázok pri jeho kúpe. Okrem potreby vymerania si výšky stropu v miestnosti, kde bude vianočný stromček umiestnený , je potrebné vybrať si vhodný vianočný stromček aj podľa jeho šírky. Platí pravidlo, že čím je stromček vyšší, tým je aj širší. Je trendom posledných rokov, že do popredia sa dostávajú práve vysoké vianočné stromčeky. Ľudia s vysokými stropmi v domácnostiach , si chcú zvyčajne kúpiť najvyšší strom , aký je možný. No často krát tak dostanú vysoký , ale tenký strom. Pri kúpe je preto potrebné overiť si aj šírku stromčeka a počet vetvičiek na celom stromčeku. Naozaj vysoký, ale veľmi úzky stromček nie je dobrou voľbou, nakoľko v priestore sa krása vianočného stromčeka stráca a kazí to celkový dojem z výzdoby.

NÁŠ TIP: použite maľovaciu pásku a označte si na podlahu a na stenu, kde bude vianočný stromček umiestnený. To vám pomôže predstaviť si, koľko miesta stromček spotrebuje a či bude postačujúci pre daný priestor.

stromceky_mix_soba.jpg

 

Rada č. 2: Kúpa živého stromčeka , verzus kúpa umelého vianočného stromčeka.

Rozhodnutie o kúpe živého alebo umelého vianočného stromčeka je stále vecou osobných preferencií zákazníka. Pri kúpe živých vianočných stromčekov majte na pamäti, že predávané stromy môžu byť už niekoľko týždňov staré. Pozrite sa teda na vetvičky vianočného stromčeka, ktoré majú byť na dotyk mäkké, ale určite nie suché a krehké. Pri kúpe skúste stromčekom potriasť a uvidíte, koľko ihličia opadne. Samozrejme , že opadávať by nemalo takmer nič. Ak si ho už prinesiete domov, odrežte kúsok z pňa a udržujte ho v nádobe s vodou , nech vám stromček nevyschne a nezačne opadávať. Presné informácie, ako manipulovať so živým stromčekom, by vám mal vedieť poskytnúť aj jeho predajca.
Pri umelých vianočných stromčekoch odpadáva neistota zo vzhľadu vianočného stromčeka a jeho údržby. Vianočný stromček je potrebné len pekne poskladať podľa návodu, nainštalovať a následne uskladniť na ďalšiu sezónu. Životnosť umelých vianočných stromčekov je bez limitov a pri správnom uskladnení takmer nekonečná. Umelé vianočné stromčeky sa najčastejšie vymieňajú za nové pri zmene vkusu jeho majiteľov alebo zmene bývania, keď nastane potreba vyšších, prípadne nižších stromčekov.


Rada č.3: Výber „správneho“ vianočného stromčeka pre vašu domácnosť.

Každý vianočný stromček, ktorý si zakúpite sa stáva charakteristickým pre váš domov, tak ako napríklad pohovka v obývacej izbe. Existuje toľko rôznych možností, tak prečo zostať u obyčajného zeleného tradičného stromčeka? Šišky, netradičné farby, zaujímavé strihanie a tvar vianočného stromčeka, farebné svetlá, námraza na vetvičkách a podobne, to všetko sú zaujímavé štýly, ktoré urobia vianočný stromček jedinečným a originálnym len pre vás. Zaručene neexistujú dva identické vianočné stromčeky a aj keby boli ozdobené úplne rovnako, každej domácnosti by dodali úplne iný nádych. Hrajte sa a buďte tvoriví, nebojte sa noviniek a verte, že takmer všetko nové čo sa vymyslí, je zaručene vylepšením toho predošlého.


Rada č. 4: Zbavte sa predsudkov o umelých vianočných stromčekoch.

Rozumieme slabosti pre tradície, ale odporúčame zahodiť zbytočné predsudky o umelých vianočných stromčekoch. Samozrejme, že ešte stále sa dajú nájsť vianočné stromčeky, ktoré majú ihličie pripomínajúce štetiny z kefy, ale je úplne bežné, že kvalitný umelý vianočný stromček nedokážete len na pohľad rozoznať od živého. Potrebujte sa ho dotknúť, aby ste sa presvedčili o pravde. V priebehu posledných rokov došlo k nespočetným pokrokom v dizajne umelých stromčekov, textúre, vzhľadu a samotnej údržbe. Príchod technológie a výroby 3D mäkkých vianočných stromčekov znamenal zásadnú zmenu v dizajne umelých vianočných stromčekov, ktoré si každoročne nachádzajú stále nových a nových spokojných zákazníkov.
Dôležitá je aj ekologická stopa výroby umelých vianočných stromčekov. Našim dodávateľom vianočných stromčekov je celosvetovo uznávaný výrobca vianočných stromčekov, ktorý si zakladá na požívaní len prvotriednych plastov bez ich agresívnej úpravy chemickými zmäkčovačmi, rozpúšťadlami a inou chémiou. Výsledkom týchto princípov je trvácnosť materiálov, ich nehorľavosť, nulový zápach, zdravotná a ekologická bezpečnosť použitých materiálov. 

vermon_spruce_240s_kopie.jpg

Rada č.5 : Výpočet návratnosti pri kúpe umelého vianočného stromčeka.

Najpredávanejšími vianočnými stromčekmi sú podľa našich údajov tie, ktoré majú 180 cm. Ak vychádzame z priemernej ceny pekného a hustého umelého vianočného stromčeka, jeho cena je cca 80 EUR. Živé vianočné stromčeky v rovnakej výške kúpite za 25-50 EUR. Lenže živý vianočný stromček musíte kupovať každý rok. Nepotrebujeme k tomu veľkú matematiku, aby sme zistili , že umelý vianočný stromček je často krát práve tou lacnejšou alternatívou, nakoľko jeho využitie je praktický nekonečné. Podľa našich údajov si bežný slovenský zákazník kupuje nový vianočný stromček raz za 5-8 rokov. Ročné náklady vo výške cca 10-15 EUR na umelý vianočný stromček sú teda neporovnateľné.


Rada č. 6: Čakanie na kúpu vianočného stromčeka vo výpredaji.

Živé vianočné stromčeky iba málokedy zoženiete vo výpredajoch a na poslednú chvíľu. Predaj živých vianočných stromčekov začína pár týždňov pred sviatkami a preto, ak ste sa rozhodli pre živý vianočný stromček, je namieste vybrať si ten správny čo najskôr. Ak náhodou natrafíte na nejaký výpredaj živých vianočných stromčekov, je to už väčšinou strom, ktorý len zaťažko vyčaruje honosnú atmosféru vo vašej domácnosti.
Umelé vianočné stromčeky sa predávajú dlhšie obdobie v porovnaní so živými vianočnými stromčekmi a ich zásoby sú tým pádom limitované len samotnými predajcami a ich odhadmi predaja. Je možné , že stromček ktorý sa vám páči už od leta sa vám podarí kúpiť v januári za vynikajúcu cenu. Pravdepodobnejšie však bude, že stromček bude už pár dní pred sviatkami vypredaný.

Rada č.7: Nepochybujte o nákupe vianočného stromčeka cez internet.

Ste ochotní nakupovať on-line alebo potrebujete vidieť vianočný stromček osobne? Prečo by ste mali robiť kompromis a mali si kúpiť vianočný stromček z miestneho obchodu, ktorý má iba pár modelov stromov? Práve pri umelých stromčekoch je ten najlepší výber, kvalita a najnovšie inovácie v ponuke na internete. A čo viac, pri nákupe cez internet si môžete stromčeky porovnať v pohodlí vášho domova. Navyše, len pri kúpe tovaru cez internet môžete tovar bez udania dôvodu do niekoľkých dní vrátiť alebo ho vymeniť za iný.


Rada č.8: Stojan na vianočný stromček.

Platí, že čím je stromček väčší, tým väčší a pevnejší stojan budete potrebovať. Pri vyšších stromčekoch by mal byť stojan s dlhšími podpornými ramenami, ktorý zabezpečí jeho lepšiu stabilitu a bezpečnosť. Pri kúpe umelého vianočného stromčeka sa uistite, že spolu so stromčekom kupujete aj kovový stojan. Plastové stojany sú vhodné len pri menších a ľahších stromčekoch a majú tendenciu rokmi strácať svoj tvar a stabilitu.


Rada č.9: Skladovanie vianočných stromčekoch počas roka.

Každý kvalitný umelý vianočný stromček by mal byť zabalený v pevnej kartónovej škatuli. Rozhodne si túto škatuľu uchovajte a nevyhadzujte ju. Využijete ju na uskladnenie stromčeka počas roka. Navyše väčšina vianočných stromčekov je balená veľmi efektívne a pri zabalení do pôvodného obalu Vám stromček zaberie len minimálny priestor. Navyše je stromček chránený pre nežiadúcim prachom, vlhkosťou a špinou.

 foto2.jpg

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36