MATRACE S PAMÄŤOVOU PENOU

ČO JE PAMÄŤOVÁ PENA

Pamäťovú penu môžeme pokojne nazvať materiálom tohto tisícročia, nakoľko tento materiál predstavuje najvyššie dostupnú technológiu vo výrobe polyuretánových materiálov. Jedinečnou vlastnosťou peny je , že dokonale zmapuje siluetu tela a voči pôsobiacemu tlaku nevytvára odpor , vďaka čomu ponúka ojedinelý a výnimočný pocit komfortu a ergonomickej podpory tela.
Navyše , v závislosti od teploty sa výrazne menia aj jej fyzikálne parametre pamäťovej peny. Zvýšením teploty sa stávajú mäkšími a v opačnom prípade zasa tvrdšími.
Pamäťové peny jedinečným spôsobom zjednocujú mäkkosť s rozložením tlaku, ale sami o sebe tieto materiály nespĺňajú požiadavky dokonalého pohodlia a spánku. Túto vlastnosť získavajú len vhodnou kombináciou s normálnymi alebo studenými penami.
Naše matrace Vám ponúkame vo dvoch prevedeniach : s hrúbkou pamäťovej peny 3 cm alebo 5 cm. Čím je pamäťová pena hrubšia, tým komfortnejší je aj Váš spánok.

pamatova_pena.jpg

 

ČO JE HR PENA

HR pena je vysoko pružná studená pena , ktorá dokonale sleduje siluetu tela a aj pri dlhodobom zaťažení nedochádza k únave a opotrebovaniu materiálu. HR pena poskytuje väčšiu podpornú silu, má optimálne rozloženie tvrdosti a hustoty materiálu, prostredníctvom čoho sa optimálne rozloží tlak na ploche určenej k spánku.  
Matrace vyrobené zo studenej peny obsahujú milióny mikroskopických kanálikov , ktoré zabezpečujú dokonalú ventiláciu a účinné odvádzanie vlhkosti, optimalizujú mikroklímu pre spánok, čím zvyšujú celkový komfort a životnosť matraca.
Studená pena je schopná pohlcovať koncentrovanú energiu, teda pri záťaži pohlcuje menej energie ako klasické peny a vďaka tomu poskytuje relaxačný spánok bez únavy. Pri použití matraca z HR peny sa telo do matraca nevnorí  a teda sa v ňom nevytvorí priehlbina , čo je častým dôvodom bolestí chrbta.

Hustota našej HR peny je 35 kg/m3.

hr_pena2.jpg 

 

POŤAH S ALOE VERA
 
Poťahová látka na našich matracoch obsahuje špeciálny gél , výťažok z aloe vera. Aloe vera je častokrát označovaná za zdroj mladosti a sviežosti , nakoľko výťažky z tejto rastliny obsahujú dôležité aminokyseliny , minerály a vitamíny, ktoré okrem iného účinne liečia rôzne ochorenia pokožky a posilňujú imunitu. Počas spánku zložky aloe vera prenikajú do pokožky a tým ju ošetrujú a regenerujú. Výťažky z aloe vera v poťahu zabraňujú množeniu baktérií a plesní a ničia látky priaznivé pre vznik alergií. Obsah oleja v poťahu nie je neobmedzený a postačuje na zhruba 5 praní poťahu. Poťahy na našich matracoch je možné prať pri teplote 40° C.

aloe_potah.jpg 

POŤAH SO STRIEBROM
 
Poťahová látka na našich matracoch obsahuje zapracované strieborné vlákna, ktoré ocenia hlavne alergici. Striebro má výrazné antibakteriálne účinky, aktívne pôsobí proti množeniu baktérií , roztočov a plesní. Aktívne zložky striebra napomáhajú k udržaniu maximálnej čistoty lôžka , poťah je navyše antistatický , má vynikajúce termoregulačné schopnosti a napomáha predchádzať prípadným zápachom.   

po__ah_striebro.jpg 

ROZMERY MATRACOV

V našej ponuke nájdete matrace v rôznych prevedeniach. 
Najbežnejšie rozmery matraca :  
- 200 cm x 80 cm
- 200 cm x 90 cm
- 200 cm x 160 cm
- 200 cm x 180 cm.

Výšky matracov :
- 12 + 3 cm ( 12 cm HR pena, 3 cm pamäťová pena ) = celková výška 15 cm
- 10 + 5 cm ( 10 cm HR pena, 5 cm pamäťová pena ) = celková výška 15 cm
- 15 + 5 cm ( 15 cm HR pena, 5 cm pamäťová pena ) = celková výška 20 cm
- 12 + 3 cm ( 17 cm HR pena, 3 cm pamäťová pena ) = celková výška 20 cm

Tvrdosť matraca : stredná až vyššia tvrdosť.
Použitie: matrac je vhodný na použitie s pevným, polohovateľným alebo lamelovým roštom.

V prípade záujmu vieme vyhovieť aj s atypickými rozmermi matracov.

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36