ZÁHRADNÝ NÁBYTOK - TRENDY, TIPY

ZÁHRADNÝ NÁBYTOK : ČO ODCHÁDZA? ČO OSTÁVA? ČO PRICHÁDZA?

Ponuka záhradného nábytku je neuveriteľne široká a preto je dôležité vopred sa zamyslieť, aký typ záhradného nábytku bude najviac vyhovovať vašim osobným nárokom a tak sa stane aj vašim novým spoločníkom na terase, záhrade alebo balkóne.

Pri výbere nového nábytku, či už si vyberáme jedálenskú zostavu alebo modernú záhradnú obývačku s pohodlnou sedačkou, kreslami, taburetom aj stolíkom, musíme v prvom rade zvážiť priestor, ktorý sme nábytku ochotní vyčleniť. V opačnom prípade, zostane priestor prázdny a nový nábytok sa nám na ňom stratí, alebo naopak, nábytok sa nám do priestoru nezmestí a priestor bude pôsobiť preplnený.

Naozajstným hitom pre nachádzajúce leto sú vonkajšie modulové sedacie zostavy, či už z umelého ratanu alebo iného moderného materiálu. Sú charakteristické svojim luxusným prevedením a vysokou modularitou kolekcie. Mnohé modelové rady sú vybavené trvácnymi matracmi a opornými vankúšmi. Práve tieto výrobky oceníte nielen v záhrade, ale aj na terase pri bazéne, kde budú ozdobou každého rodinného posedenia alebo večierka.

A z akých materiálov si môžete vyberať svoj záhradný nábytok?

NÁBYTOK Z UMELÉHO RATANU
Materiálovo záhradnému nábytku už pár rokov kraľuje práve umelý ratan. Svoje prvenstvo si získal dokonalým dizajnom, nenáročnou manipuláciou, takmer nulovou starostlivosťou, vynikajúcou cenou a nekonečnou variabilitou jednotlivých dielov. Kvalitný záhradný nábytok z umelého ratanu má hliníkové konštrukcie, výplet z umelých ratanových stoniek, odolných voči UV žiareniu a nepriaznivému počasiu, ako aj pohodlné čalúnenie. Nábytok je ľahký, pevný a bez nutnosti pravidelnej údržby. Medzi jeho najväčšie výhody patrí dlhá životnosť. Svoju farebnosť si nábytok z umelého ratanu zachováva aj v prípade meniacich sa poveternostných podmienok. Nevyhnutným doplnkom takéhoto nábytku sú ľahko vyberateľné podušky s vonkajšou úpravou, ktoré farebne ladia s dizajnom nábytku. Jedálenské či konferenčné stoly z umelého ratanu, sú vybavené sklenenou doskou, ktorá ho spoľahlivo ochráni pred počasím aj drobnými nehodami.

59985799_2272528149470697_8139881642115203072_n.jpg

NÁBYTOK Z PRÍRODNÝCH MATERIÁLOV
Nábytok z prírodných materiálov, akými sú ratan a vodný hyacint, najviac pristane zimným záhradám, kde je nábytok celoročne chránený pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Ak je vaším favoritom aj do exteriéru, budete ho musieť pri každom nepriaznivom počasí schovávať. Dôvodom sú drevené konštrukcie, ktoré pri nedostatočnom vysušení navlhnú a znehodnotia sa. Samotné výplety z ratanu alebo vodného hyacintu sú odolné voči vlhkosti a v prípade kvalitnejšieho prevedenia, aj dostatočne impregnované voči akémukoľvek nepriaznivému počasiu, pričom na samotnom vzhľade výpletu to ani nespoznáte. 


soba09.jpg


KOVOVÝ ZÁHRADNÝ NÁBYTOK

Kovový záhradný nábytok je stále v kurze a ostáva trendom aj pre nadchádzajúcu sezónu. Je vyrobený z odľahčených materiálov a v prípade zlého počasia ho viete jednoducho uskladniť. Kovové výrobky sú vďaka povrchovej úprave veľmi odolné, nevyžadujú si väčšiu údržbu a stačí ich len utrieť vlhkou handrou.

60030022_2272528262804019_26472164072882176_n.jpg

DREVENÝ NÁBYTOK
Drevo z módy nevyjde a práve preto je drevený nábytok vhodný do záhrad s klasickým dizajnom . Nábytkové diely sú vyrobené z tropických drevín všetkých farieb aj kvalít a vyžadujú si pravidelnú údržbu v podobe ľahkého prebrúsenia aspoň raz za rok a následného náteru konzervačným olejom na drevo. Pri drevenom nábytku sa odporúča v prípade dlhodobej nepriazne počasia, prikrývať ho na mieru šitými obalmi. Dôvodom je, že drevo môže ľahko zmeniť farbu a chytiť nádych patiny.

lavica soba_1.jpg


Nakoniec už len zopár rád k údržbe záhradného nábytku. 
Čalúnené časti, ako napríklad sedáky, operadlá a vankúše, sa odporúča pred sezónou impregnovať špeciálnymi prípravkami, ktoré odpudzujú vodu a pomáhajú textilu predĺžiť farebnosť aj životnosť. Pri nákupe myslite aj na ochranu nábytku a zabezpečte mu ochranný obal. Tie sa predávajú vo viacerých variantoch, takže prikryjú akýkoľvek tvar alebo model nábytku.

Kedže si nábytok kupujete na viac ako len na jednu sezónu, vyberajte starostlivo, pozorne a neulakomte sa na prvú „akciovú“ ponuku. Tak ako šaty, tak aj nábytok musí sedieť nielen vašej terase, ale aj jednotlivým členom rodiny a funkčným nárokom domácnosti. Ak si takýto kus nakoniec úspešne nájdete, uvidíte, že sa záhrada alebo terasa stanú novou a nenahraditeľnou dimenziou vášho bývania.                 

Naspäť
Rýchly telefónny kontakt:
(421) 55 677 19 36